Deținuții politic - dovada că în timpul regimului comunist au existat eroi

  • 27 Iunie 2018 09:16
Deținuții politic - dovada că în timpul regimului comunist au existat eroi

Deținuții politic sunt dovada vie că în timpul regimului comunist au existat și eroi - a afirmat, ieri, președintele României, Klaus Iohannis. Șeful statului român i-a decorat pe mai mulți detinuți politic, într-o ceremonie care a avut loc la Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis a subliniat că rezistența cu care aceștia s-au opus dictaturii comuniste reprezintă o lecție de curaj și hotărâre.

"În acest demers de cunoaștere și asumare a trecutului, este fundamentală sancționarea faptelor care au reprezentat un atac direct la adresa demnității umane. Constat însă că în privința investigării crimelor comunismului, ne aflăm într-o situație de blocaj. Nu putem tolera ca acei vinovați de crime împotriva umanității să doarmă liniștiți. Instituțiile abilitate au obligația să acționeze imediat în acest sens", a declarat liderul de la Cotroceni.

Președintele României și-a reafirmat susținerea pentru înființarea unui muzeu al comunismului. Klaus Iohannis a reamintit că, în 2019, se vor împlini 30 de ani de la căderea regimului comunist și a subliniat că așteaptă de la autorități să dea dovadă de responsabilitate și să demareze pregătirile pentru proiectele și manifestările dedicate acestui moment. 

Sursa: RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău