Detalii privind dosarul ,,Șor” din cadrul ședințelor de la Curtea de Apel Chișinău

  • 19 Octombrie 2022 18:15
Detalii privind dosarul ,,Șor” din cadrul ședințelor de la Curtea de Apel Chișinău

Procuratura Anticorupție informează că, în cadrul ședinței de judecatã din data de șapte octombrie 2022, care a avut loc la Curtea de Apel Chișinău, avocații lui Ilan Șor au înaintat circa 16 cereri, dintre care inclusiv 1 cerere de ridicare a excepției de neconstituționalitate, precum și 2 cereri de numire a expertizelor suplimentare.

Instanța a examinat în detaliu fiecare cerere a pãrții apãrãrii și, ca rezultat, la ședința de astãzi, 19 octombrie 2022, Colegiul a dispus respingerea a 14 cereri din rândul celor înaintate, ca fiind nefondate. Totodatã, instanța urmeazã sã examineze si sã se pronunțe asupra celorlate solicitãri în ședința care urmeazã, se arată într-un comunicat al procuraturii Anticorupției.
 
La fel, în cadrul ședinței de astãzi, 19 octombrie, a fost prezent și avocatul Ion Crețu, reprezentând interesele lui Veaceslav Platon, ultimul înaintând o cerere în adresa Colegiului penal, prin care a solicitat recunoașterea sa în calitate de parte vătămată în cadrul cauzei penale de învinuire a lui Ilan Șor. În raport cu prezenta cerere, instanța a dispus restituirea cererii pentru a fi conformată cerințelor legii și anume pentru traducerea acesteia în limba de stat.
 
Au fost stabilite următoarele ședințe în perioda imediat urmatoare, și, anume, pentru data de 26 octombrie 2022 ora 15:30 și 28 octombrie 2022 ora 11:30.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,63 m/s
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău