DETALII privind decizia instanței prin care Vlad Filat a fost eliberat: va putea ocupa anumite funcții publice pe un termen de 5 ani și va păstra „Ordinul Republicii”

  • 03 Decembrie 2019 20:00
DETALII privind decizia instanței prin care Vlad Filat a fost eliberat: va putea ocupa anumite funcții publice pe un termen de 5 ani și va păstra „Ordinul Republicii”

La patru ani de la reținere, fostul premier Vlad Filat a fost eliberat condiționat, înainte de termen, prin decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, care a admis demersul penitenciarului și parțial demersul avocaților, transmite IPN.

Instanța a admis „demersul penitenciarului privind liberarea condiționată de la executarea pedepsei închisorii stabilită condamnatului Vladimir Filat”. Prin aceeași decizie, „a admis parțial cererea avocaților privind liberarea de la executarea pedepselor stabilite condamnatului Vladimir Filat prin sentința Judecătoriei Buiucani, municipiul Chișinău, din 27.06.2016”.

Termenul de pedeapsă neexecutat este de doi ani, 11 luni și trei zile.

Prin aceeași decizie, Vlad Filat este „liberat condiționat, înainte de termen, de la executarea pedepselor: privarea de a ocupa anumite funcții publice pe un termen de cinci ani și retragerea distincției de stat Ordinul Republicii”, stabilite prin sentința Judecătoriei Buiucani în iunie 2016.

Vlad Filat este obligat să nu schimbe domiciliul fără acordul organului de supraveghere a modului de executare a pedepsei.

Încheierea Judecătoriei poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Decizia a fost pronunțată de judecătorul Victor Rațoi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău