DETALII noi în cazul intoxicării familiei din Cahul. A fost inițiată o cauză penală

  • 13 Aprilie 2016 16:44
DETALII noi în cazul intoxicării familiei din Cahul. A fost inițiată o cauză penală

Bărbatul din Cahul și cei doi copii ai săi, unul dintre care a decedat, nu s-au intoxicat cu legume, așa cum se vehicula anterior.

Solicitat de IPN, vicedirectorul Centrului Național de Sănătate Publică, Nicolae Furtună, a spus că este vorba despre o intoxicație acută cu o substanță neidentificată. Potrivit lui, intoxicațiile cauzate de nitrații din legume nu se manifestă ca în acest caz. Totodată, oamenii legii anunță că au inițiat o cauză penală.

Nicolae Furtună a declarat că produsele alimentare consumate de către familie, adică castraveții, ridichea și bomboanele, nu sunt cauza intoxicației. Potrivit lui, intoxicațiile alimentare, inclusiv cele cu nitrați, nu au consecințe atât de grave. Specialistul spune că familia respectivă s-ar fi intoxicat cu o substanță toxică foarte puternică. După prelevarea probelor de la fata decedată, s-a constat că din cauza intoxicației mai multe organe interne erau necrozate.

Totodată, bărbatul și cel de-al doilea copil rămân internați. Potrivit medicilor, tatăl copiilor este în stare extrem gravă. Bărbatul în vârstă de 35 de ani a fost transferat de la Spitalul raional din Cahul la Spitalul Clinic municipal „Sfânta Treime” din capitală. Pacientul este în comă cerebrală și este conectat la un aparat de ventilare artificială a plămânilor.

Copilul este internat în Secția de reanimare a Institutului Mamei și a Copilului. Ca urmare a intoxicației, medicii au constatat că băiatul are hepatită și miocardită toxică. Totodată, medicii atestă o dinamică pozitivă cu privire la starea băiatului.

Procurorul raionului Cahul, Ruslan Zamfirov, a declarat pentru IPN că pe marginea acestui caz a fost pornită urmărirea penală pentru lipsirea de viață prin imprudență. Acesta a precizat că urmărirea a fost inițiată pe fapt, iar ancheta urmează să stabilească toate circumstanțele acestui caz.

Acum o zi o copilă de patru ani din raionul Cahul și-a pierdut viața, iar fratele ei de șase ani și tatăl acestora au fost internați la spital în stare gravă ca urmare a unei intoxicații. Inițial a fost s-a vehiculat că intoxicația ar fi survenit de la legumele proaspete pe care le-a consumat familia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău