Detalii despre Programul de retehnologizare și eficiență energetică a ÎMM-urilor

  • 11 August 2022 10:56
Detalii despre Programul de retehnologizare și eficiență energetică a ÎMM-urilor

Antreprenorii pot aplica la Programul de retehnologizare și eficiență energetică a întreprinderilor mici și mijlocii pentru a beneficia de granturi la procurarea echipamentelor care vor reduce consumul de energie electrică. Aceștia vor putea investi banii în panouri solare cu sistem de încălzire sau panouri fotovoltaice pentru producerea curentului electric și alte instalații, transmite IPN.

Vicepremierul Andrei Spînu, ministru al infrastructurii și dezvoltării regionale, precizează că în acest an sunt alocați 55 de milioane de lei pentru achiziționarea echipamentelor. Pe lângă panourile solare și cele fotovoltaice, din grant pot fi procurate și mini instalații eoliene pentru producerea curentului electric. De asemenea, poate fi achiziționat utilaj și echipament tehnologic pentru producerea biogazului, dar și utilaj și instalații pentru încălzire termală.

Programul este prevăzut pentru o perioadă de trei ani, cu posibilitatea de a fi prelungit. O condiție importantă pentru participarea la Program este ca fondatorii întreprinderii să fie cetățeni ai Republicii Moldova și să dețină cel puțin 75% din capitalul întreprinderii/afacerii.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău