Detalii despre perchezițiile de la Primăria Chișinău. Zece foști și actuali funcționari au fost documentați

  • 09 Septembrie 2019 13:39
Detalii despre perchezițiile de la Primăria Chișinău. Zece foști și actuali funcționari au fost documentați

Ofițerii Procuraturii municipiului Chișinău au descins astăzi la sediul Direcției generale arhitectură, urbanism și relații funciare a capitalei.

Potrivit unui comunicat al procuraturii, perchezițiile au loc în trei cauze penale, intentate pe faptul creării unei scheme infracționale pentru obținerea ilegală a loturilor de pământ pentru construcție, prin încheierea contractelor de arendă.

În urma măsurilor speciale de investigații și acțiunilor de urmărire penală, au fost documentați 10 foști și actuali funcționari, bănuți că ar fi încercat să înstrăineze printr-o schemă ilegală mai multe terenuri care aparțineau Primăriei municipiului Chișinău. Au fost pornite 3 cauze penale

Astăzi, în baza încheierii judecătorului de instrucție, au fost efectuate 21 percheziții în birourile de serviciu, în automobilele și la domiciliile persoanelor vizate.

Dacă vor fi găsite vinovate, acestea riscă până la 10 ani de pușcărie și amenzi de sute de mii de lei, se mai spune în comunicatul Procuraturii municipiului Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău