Detalii despre incendiul de pe strada Uzinelor din capitală

  • 16 Noiembrie 2016 16:23
Detalii despre incendiul de pe strada Uzinelor din capitală

Pompierii examinează câteva ipoteze ale izbucnirii incendiului de pe strada Uzinelor din capitală, în urma căruia și-au pierdut viața două persoane. Aceștia presupun că flăcările au fost generate de un scurtcircuit, exploatarea necorespunzătoare a rețelelor și aparatelor electrice sau imprudența cu focul deschis. Totodată, Procuratura sectorului Ciocana a intentat deja două dosare penale pe acest caz. 

Cauza incendiului devastator de la Ciocana, care a luat viața a două persoane, inclusiv a unui pompier, nu a fost încă identificată, însă experții examinează patru versiuni. După cum a menționat șeful Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI, Mihai Harabagiu, cel mai probabil focul a izbucnit din cauza unui scurt circuit, a încălcării regulilor de protecție împotriva incendiului, exploatarea necorespunzătoare a aparatelor electrice și imprudența cu focul deschis.

„Se examinează câteva versiuni. Toate sunt plauzibile. Cauza incendiului o vor stabili organele de drept. Nu se știe care e mai mare probabilitate. Specialiștii laboratorului special al Ministerului de Interne vor examina fiecare ipoteză și vor stabili cauza exactă a izbucnirii incendiului”, a declarat Mihai Harabagiu.

Mihai Harabagiu a mai declarat că o comisie specială va inspecta starea clădirii și va lua o decizie referitor la soarta acesteia.

Potrivit șefului direcției pompieri și salvatori a Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, Anatol Viniciuc, incendiul a durat în jur de 31 de ore până la lichidarea completă. Pompierii, în cea mai mare parte a timpului, au intervenit din afara din cauza riscului prăbușirii clădirii. De asemenea intervenția acestora a fost îngreunată din cauza vizibilității reduse, dar și a temperaturii înalte, fapt ce nu a permis intervenția rapidă în cazul pompierului decedat Ion Nogailâc.

Ion Viniciuc a menționat că Ion Nogailîc, urmează a fi decorat post-mortem cu cea mai înaltă distincție de stat pentru militari. Totodată, familia acestuia urmează să primească  un ajutor de 100 000 de lei și o îndemnizație lunară pentru următorii 10 ani în valoare de un salariu de pompier.

În total, la lichidarea incendiului au participat 22 de autospeciale și 110 pompieri.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer fragmentat
Umiditate:49 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău