Detalii despre fetița observată că atârna de balcon la etajul 12 al unui bloc de locuit

  • 26 Decembrie 2020 15:50
Detalii despre fetița observată că atârna de balcon la etajul 12 al unui bloc de locuit

Fetița de opt ani, salvată de pompieri după ce a fost observată de trecători că atârnă de balcon, la etajul 12 al unui bloc de locuit, este acum acasă, în siguranță, alături de mama ei. Specialiștii îi vor oferi toată asistența necesară, inclusiv psihologică.

Șefa Direcției municipale pentru protecția drepturilor copilului, Zinaida Micleușanu, a declarat pentru IPN că este vorba despre singurul copil din familie și până acum nu s-a aflat în vizorul autorității tutelare. „Ne-am autosesizat de ieri și urmează să fie luată în vizor, pentru a identifica posibilele cauze de ce copilul a recurs la acest gest și ce s-a întâmplat de fapt. Reprezentatul autorității tutelare ieri a fost alături de copil, în procesul cercetării cazului și audierii acestuia. Urmează cauza a fi investigată. Copilul și familia va fi investigată medical, psihologic și inclusiv social”, a precizat Zinaida Micleușanu.

Șefa Direcției municipale pentru protecția drepturilor copilului cheamă părinții să nu lase copiii singuri acasă, chiar dacă e vorba de copii mai mari. Dacă trebuie să meargă la muncă sau au alte urgențe, e bine să apeleze la rude sau vecini, care vor supraveghea minorul.

Potrivit ofițerului de presă al Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, Natalia Stati, s-a stabilit că minora se afla singură acasă în momentul incidentului. Mama era la muncă, iar tatăl este plecat peste hotare. Când vor fi stabilite toate circumstanțele, se va decide dacă părinții vor fi sau nu pedepsiți pentru lăsarea în primejdie.

În ziua de Crăciun pe stil nou, pompierii IGSU au fost alertați că un copil atârnă de balcon, la etajul 12 al unui bloc de locuit. La fața locului a fost îndreptat un echipaj de pompieri care a deblocat ușa locuinței și a stabilit că în apartament nu se afla altcineva. După finalizarea operațiunii, minora a fost predată echipajului medical.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău