Detalii despre atacatorul de la Aeroportul Internațional Chișinău. Era implicat într-un caz de răpire în Tadjikistan

  • 01 Iulie 2023 10:40
Detalii despre atacatorul de la Aeroportul Internațional Chișinău. Era implicat într-un caz de răpire în Tadjikistan

Procuratura Generală din Tadjikistan anunță că bărbatul care a deschis focul pe Aeroportul Internațional Chișinău este căutat în țara natală pentru implicarea într-un caz de răpire.

Potrivit instituției, bărbatul reținut ar fi Rustam Ashurov, membru al unei grupări criminale organizate care a răpit în luna iunie pe vicepreședintele unei bănci, scrie Europa Liberă.

Procuratura din Dușanbe, susține că după comiterea infracțiunii, Ashurov a fugit în Republica Moldova prin Turcia, cu intenția de a se ascunde în țările Uniunii Europene.

În seara zilei de 30 iunie, un cetățean din Tadjikistan a ucis două persoane și a rănit alta, după ce i s-a interzis intrarea în Republica Moldova din rațiuni de securitate.

Potrivit autorităților, în timpul însoțirii sale către zona sterilă pentru a fi returnat, acesta a împușcat mortal un polițist de frontieră și un angajat din securitatea aeroportuară cu arma sustrasă de la un angajat al poliției de frontieră.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a spus că agresorul a fost reținut, fiind rănit în timpul reținerii și că se afla vineri seara la spital în stare gravă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,14 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău