Detalii despre accidentul de la Orhei în care trei persoane și-au pierdut viața. O tânără de 21 de ani și un băiat de 14 ani au fost transportați la spital în stare gravă

  • 19 Iulie 2020 14:52
Detalii despre accidentul de la Orhei în care trei persoane și-au pierdut viața. O tânără de 21 de ani și un băiat de 14 ani au fost transportați la spital în stare gravă

Trei femei au murit, iar un adolescent este în stare gravă, după ce toți au fost accidentați de un automobil, condus de un șofer beat. Tragedia s-a produs noaptea trecută în satul Piatra din raionul Orhei.

Contactată de IPN, ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Orhei, a declarat că șoferul în vârstă de 30 de ani se deplasa pe strada centrală din sat, în direcția spre municipiul Orhei. Acesta a încercat să depășească un alt automobil care se deplasa în fața lui. Ieșind pe acostament, a accidentat patru pietoni din șase, care se deplasau pe partea opusă a carosabilului. S-a constatat că șoferul era în stare de ebrietate alcoolică cu o concentrație în aerul expirat de 1,33 mg/l.

În urma impactului, două dintre femei, de 49 și 60 de ani, au murit la fața locului. O tânără de 21 de ani și un băiat de 14 ani au fost transportați la spital în stare gravă. La scurt timp, fata s-a stins din viață în secția de reanimare.

Pe marginea acestui caz a fost pornită o cauză penală pentru „încălcarea regulilor de securitate a circulației sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, care a cauzat decesul a două sau mai multor persoane, săvârșită în stare de ebrietate”. Șoferul, care a fost reținut, riscă de la 7 la 12 ani de închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău