Detalii ale celei mai recente conversații telefonice dintre Joe Biden și Volodimir Zelenski

  • 06 Martie 2022 08:33
Detalii ale celei mai recente conversații telefonice dintre Joe Biden și Volodimir Zelenski

Casa Albă a comunicat că președintele Joe Biden lucrează pentru a asigura fonduri suplimentare pentru Kiev, în urma unei conversații telefonice cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski.

Asistența americană va fi suplimentată, dacă va primi votul Congresului. Acesta a fost una dintre numeroasele conversații dintre cei doi președinți, din ultimele zile, iar aceștia au discutat timp de aproximativ 30 de minute. Președintele Biden i-a spus președintelui Zelenski că administrația SUA trimite Ucrainei sprijin de securitate, umanitar și economic. Totodată, Biden a precizat că lucrează strâns cu Congresul pentru a asigura fonduri suplimentare - referindu-se la un plan de a acorda Ucrainei ajutoare militare și umanitare în valoare de aproximativ zece miliarde de dolari.

Biden și Zelenski au discutat și despre recentele negocieri dintre Ucraina și Rusia. Anterior, președintele Zelenski a avut o videoconferință cu aproape 300 de congresmeni americani, cărora le-a cerut sprijin în vederea instituirii unei zone de interdicție aeriană pe teritoriul Ucrainei.

Sursa: BBC/RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău