Destinație turistică, închisă pentru două zile, din cauza numărului prea mare de turiști

  • 13 Mai 2019 14:40
Destinație turistică, închisă pentru două zile, din cauza numărului prea mare de turiști

Autoritățile din Insulele Feroe au închis temporar unele regiuni, inclusiv 11 obiective turistice populare, pentru „lucrări de mentenanță”. Potrivit autorității de turism a Insulelor Feroe, numărul turiștilor a crescut cu 10% în ultimii ani, ceea ce înseamnă că trebuie crescute eforturile depuse pentru conservarea regiunilor pitorești de pe arhipelagul aflat sub jurisdicția Danemarcei, relatează BBC News, citat de digi24.

Insulele Feroe au găsit însă o modalitate inedită pentru a continua să atragă turiști fără a-și pune însă în pericol priveliștile pitorești, mediul și viața de zi cu zi a localnicilor.

Pe site-ul oficial al Insulelor Feroe a fost afișat mesajul „Închis pentru mentenanță, deschis turiștilor voluntari”, odată cu lansarea unui program prin care cei care doresc să viziteze insulele sunt invitați să contribuie la conservarea mediului înconjurător din arhipelag.

Între 25-27 aprilie 2019, toate obiectivele și atracțiile turistice au fost închise, iar locuitorii insulelor, ajutați de turiștii voluntari au demarat un proiect de conservare a mdiului. Mii de oameni din întreaga lume au aplicat online pentru a deveni turiști voluntari, iar dintre aceștia au fost selectați 100, cu vârste cuprinse între 18 și 75 de ani, din 25 de țări. Aceștia și-au plătit singuri zborurile spre Insulele Feroe, pentru a lucra alături de localnici în ultimul weekend din aprilie, dar au primit în schimb cazare și mâncare gratis.

Ei au fost împărțiți în mai multe echipe, pe culori, și s-au răspândit, alături de localici, pe toate cele 18 insule ale arhipelagului.

Voluntarii au construit și reparat garduri, au construit scări, au reparat străduțe pietruite, au săpat șanțuri pentru scurgerea apei, pentru a face rutele turistice mai sigure, iar o potecă îngustă, aproape distrusă de alunecările de teren, a fost consolidată.

Alții au construit puncte turistice speciale pentru vizitatori, pentru a proteja astfel natura și sanctuarele păsărilor care trăiesc în arhipelag.

Pentru că proiectul de refacere a insulelor a fost un succes, un demers similar va fi organizat și în 2020.

Cea mai mare teamă a autorităților este ca Insulele Feroe să se transforme într-o nouă Islanda, țară vizitată anual de peste 2 milioane de turiști.

„Nu vrem să devenim o nouă Islanda. Trebuie să menținem lucrurile așa cum au fost mereu aici. Nu vrem hoteluri urâte și apartamente care să pună stăpânire pe insulă. Vrem să protejăm ciobanii și oile lo”, a declarat un reprezentant al turismului din Insulele Feroe.

În Torshavn, capitala pitorească a Insulelor Feroe, trăiesc doar 20.000 de oameni și există doar două hoteluri, în timp ce alte două sunt în curs de construcție.

„Deși îi primim bucuroși pe turiștii din toată lumea pentru a se bucura de experiența unei vizite pe Insulele Feroe, suntem totuși conștienți că trebuie să protejăm și să conservăm ce avem aici pentru a ne asigura un viitor sustenabil”, a declarat premierul Insulelor Feroe, Aksel Johannesen.

sursa: digi24

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău