Despre diferența dintre Chicu și Zuckerberg, tarifele majorate care nu le prea ticnesc decizionarilor și vise prezidențiale în toi de iarnă

  • 10 Ianuarie 2020 08:50
Despre diferența dintre Chicu și Zuckerberg, tarifele majorate care nu le prea ticnesc decizionarilor și vise prezidențiale în toi de iarnă

Principalul din fluxul IPN din 09 ianuarie 2020

Unul „simte”, altul nici atâta

Președintele fostei Comisii parlamentare de anchetă privind frauda bancară, deputatul Alexandru Slusari, anunță că a avut o întrevedere cu procurorul general Alexandr Stoianoglo, la inițiativa ultimului. Deputatul menționează că a simțit că procurorul general deja s-a documentat bine referitor la acest dosar. Însă, parlamentarul se arată surprins că acesta așa și nu a luat cunoștință cu anexele la raportul Kroll 2, care conțin nume concrete ale beneficiarilor furtului.

Guvernul, mai greu de cap

Inițiativa de impozitare a companiilor digitale, cum ar fi Facebook, Google și alți nerezidenți poate rămâne nerealizată. „A merge singur contra companiilor care obțin venituri colosale, după orice standarde, poate submina” multe, crede expertul Vladislav Kaim, angajat de comunitatea WatchDog.md. Dar există strategii care îi pot permite RM să nu meargă singură împotriva giganților digitali.

„Țineți-vă, că bani” nu vă dăm!” la Tiraspol

În 2016, după ce banca centrală din stânga Nistrului a epuizat toate rezervele valutares-depreciat rubla transnistreană, în doi ani cu 70% față de leul moldovenesc „Cel mai probabil, în 2020 banca centrală din regiunea transnistreană va fi nevoită să permită deprecierea ușoară a rublei locale, cu nu mai puțin de 10-15%”, punctează economistul Veaceslav Ioniță.

„Mămăliga nu explodează”, râd pretinșii tehnocrați

Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr cere Agenției Naționale de Transport Auto să anuleze ordinul prin care au fost majorate tarifele de călătorie pentru pasageri. „Platforma DA conștientizează necesitatea aprobării unor tarife reale de transportare, dar remarcă faptul că acest proces trebuie obligatoriu sincronizat cu demonopolizarea ramurii transportului etc.”. Iar Partidul Acțiune și Solidaritate vine cu o inițiativă legislativă că statul va putea să intervină când un agent economic privat dorește să transmită drepturile de concesionar altuia.

Alegeri - iată ce-ți lipsește

Daniela Bodrug, vicepreședintele Partidului Politic Mișcarea Populară Antimafie, a declarat că la alegerile prezidențiale de la sfârșitul acestui an partidele unioniste din Moldova trebuie să vină cu un candidat comun pentru a câștiga”. Și președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, consideră că la alegerile prezidențiale de anul acesta trebuie să candideze persoana care are cele mai mari șanse, care este cea mai convingătoare în această luptă și persoana care poate să contribuie la scopurile cetățenilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:0,51 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău