Despre ce au discutat Vadim Krasnoselski și Dmitri Kozak la Moscova

  • 27 Septembrie 2019 11:27
Despre ce au discutat Vadim Krasnoselski și Dmitri Kozak la Moscova

Reprezentantul special la președintelui rus, Vladimir Putin, pentru relațiile dintre R.Moldova și Federația Rusă, vicepremierul Dmitri Kozak, a avut ieri, 26 septembrie, o întrevedere cu liderul nerecunoscut de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski. Întâlnirea a avut loc la sediul Guvernului de la Moscova.

Potrivit novostipmr.com, în cadrul discuțiilor, Kozak și Krasnoselski au remarcat intensificarea cooperării și creșterea comerțului dintre Federația Rusă și regiunea transnistreană. 

Un alt subiect discutat reprezentantul Moscovei și cel al Tiraspolului a fost „situația actuală a relațiilor moldo-transnistrene și procesul de negocieri” privind problema transnistreană. Participanții la întrevedere au examinat perspectivele urmăroarei runde de negocieri în formatul 5+2 care va avea loc la Bratislava și, în mod special, discuțiile s-au axat „pe aspectele problematice ale agendei de negocieri și propunerile părții transnistrene transmise comisiei interguvernamentale”.

„În cadrul discuțiilor, au fost stabilite planurile privind cooperarea pe viitor, exprimându-se acordul comun de a nu întrerupe dialogul constructiv de care sunt interesate ambele părți”, se maia artă în comunicatul emis de Krasnoselski. 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău