Desemnarea candidatului pentru funcția de premier din nou AMÂNATĂ?

  • 21 Decembrie 2015 07:49
Desemnarea candidatului pentru funcția de premier din nou AMÂNATĂ?

Desemnarea candidaturii viitorului premier ar putea fi amânată. Declarația a fost făcută de către președintele Parlamentului, Andrian Candu, în cadrul emisiunii „Replica” de la postul de televiziune „Prime”, transmite IPN.

„La acest moment, (duminică, 20 decembrie, 19.10, n.r.) încă nu am ajuns la un consens cu PLDM. Îmi pare rău că există acest blocaj. Noi mâine (luni, 21 decembrie, n.r.) ne vom mai întâlni încă odată. Dacă nu vom ajunge la o înțelegere, vom solicita președintelui să amânăm desemnarea candidatului pentru funcția de prim-mimistru. Sper că în ceasul al 12-lea să predomine interesul național și nu cele înguste de partid”, a declarat Candu.

Candu a dat de înțeles că PDM va insista asupra funcției de premier și că ar putea renunța la cea de speaker. „Candatura premeirului trebuie să fie propusă de către partidul cu cel mai mare număr de mandate. PDM deține 20 de mandate. În guvern mai sunt funcții, există funcții de conducere și în Parlament, care ar putea să revină PLDM. Trebuie să existe o flexibilitate, să fie făcute rocade”, a spus Candu.

Președintele Parlamentului a precizat că cel mai probabil PDM nu va vota candidatura unui premier propus de Nicolae Timofti. „Președintele își va asuma anumite riscuri, dacă va propune candadtura unui premier fără să consulte partidele”.

Totodată, Andian Candu a declarat că PDM nu va vota nici candidatura lui Ion Sturza, despre care se vehiculează că ar putea fi înaintată de către șeful statului. „Ion Sturza are experiență, este un economist bun, cunoaște realitățile. Dar ridică anumite semne de întrebare comportamentul său. Nu se știe ale cui interese le reprezintă. Putea să vină, să vorbească cu noi. Nu să intre pe ușa din spate”, a adăugat Candu.

Nicolae Timofti a stabilit termenul limită pentru desemnarea candidaturii premierului pentru luni, 21 decembrie, ora 14.00.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău