Descoperire VITALĂ privind dezvoltarea cancerului: "Ne putem imagina terapii"

  • 03 Martie 2018 10:07
Descoperire VITALĂ privind dezvoltarea cancerului:

Un studiu recent al cercetătorilor de la Washington University School of Medicine din St. Louis a demonstrat că atunci când țesutul răspunde la anumite tipuri de afecțiuni, celulele mature par să întinerească și să înceapă să se dividă rapid, creând scenarii care pot duce la apariția cancerului.

Celulele mai bătrâne pot fi periculoase pentru că pot reveni la comportamentul de celulă stem, având potențialul de mutații genetice cauzatoare de cancer pe care l-au adunat pe durata vieții lor, scrie Futurity.

Totuși, pentru că celulele mature din stomac, pancreas, ficat și rinichi activează aceleași gene și trec prin același proces atunci când încep să se dividă din nou, descoperirile pot însemna că inițierea cancerului este mult mai similară în diferite organe decât se credea anterior.

„S-a aflat că acestea sunt diferite de la un organ la altul și de la persoană la persoană. Dar dacă, așa cum sugerează acest studiu, modul în care celulele încep să se înmulțască din nou este similar indiferent de organ, ne putem imagina terapii care interferează cu inițierea cancerului într-un fel mai general, indiferent de locul în care apare acest cancer”, a declarat Jason C. Mills, autorul studiului, potrivit MEDIAFAX.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:5,66 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
9
Arhivă Radio Chișinău