Deschiderea Oficiului de Legătură NATO, discutată de Kristina Baleišytė și Lilian Darii

  • 07 Iulie 2017 13:32
Deschiderea Oficiului de Legătură NATO, discutată de Kristina Baleišytė și Lilian Darii

Șefa Oficiului de Legătură NATO la Chișinău, Kristina Baleišytė, a discutat vineri, 7 iulie, cu ministrul-adjunct al Afacerilor Externe și Integrării Europene Lilian Darii, inclusiv despre preconizata deschidere în acest an a reprezentanței diplomatice a Alianței.

Potrivit unui comunicat al MAIE, Lilian Darii a reiterat interesul Chișinăului, pentru consolidarea dialogului politic și cooperării practice cu Alianța Nord-Atlantică. În acest sens, deschiderea Oficiului de Legătură NATO la Chișinău, în cadrul căreia vor activa experți civili din statele-membre și partenere, va facilita cooperarea pe linie bilaterală, conform oficialului.

Kristina Baleišytė a subliniat disponibilitatea Alianței de a oferi în continuare expertiza și asistența necesară în domeniile prioritare identificate împreună cu autoritățile R.Moldova, în particular, privind consolidarea capacităților naționale ce țin de comunicarea strategică.

Acordul privind înființarea Oficiului de Legătură NATO a fost semnat la 29 noiembrie 2016 de premierul Pavel Filip și Secretarul General NATO Jens Stoltenberg. În decembrie 2016, documentul a fost ratificat de Parlament și promulgat de fostul președinte Nicolae Timofti. Inaugurarea oficiului urma să aibă loc în primăvară, apoi transferată pentru iulie ca să fie amânată din nou fără să fie precizat un termen concret.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău