DeSantis, invitat în Ucraina să vadă invazia rusă, după ce a spus că SUA nu ar trebui să se implice mai mult

  • 15 Martie 2023 19:19
DeSantis, invitat în Ucraina să vadă invazia rusă, după ce a spus că SUA nu ar trebui să se implice mai mult

Ministerul de Externe de la Kiev a anunțat miercuri că l-a invitat pe guvernatorul Foridei, Ron DeSantis, să viziteze Ucraina pentru a "înțelege" invazia rusă, după ce politicianul american ce se profilează drept aspirant la candidatura republicană pentru Casa Albă a apreciat că apărarea Ucrainei nu face parte din "interesele vitale" ale SUA și că Washingtonul nu ar trebui să se implice și mai mult în "disputa teritorială" dintre Ucraina și Rusia, relatează Agerpres.

DeSantis "cunoaște diferența între o "dispută" și un război. Îl invităm să viziteze Ucraina pentru a avea o înțelegere mai profundă a invaziei pe scară extinsă efectuată de Rusia și a amenințărilor pe care le reprezintă pentru interesele SUA", a scris miercuri pe Twitter purtătorul de cuvânt al MAE ucrainean, Oleg Nikolenko.

Intervievat luni seară de postul Fox News, Ron DeSantis a exprimat cu privire la Ucraina o opinie asemănătoare cu cea a rivalului său din propriul partid, fostul președinte Donald Trump.

"Nu ne putem asuma un angajament într-un război în străinătate care se împotmolește, înaintea apărării propriei noastre țări", a spus DeSantis.

"Statele Unite au numeroase interese vitale, precum asigurarea securității frontierelor noastre, abordarea crizei de pregătire a armatei noastre, obținerea securității și independenței energetice și punerea sub control a puterii economice, culturale și militare a Partidului Comunist Chinez, dar angajarea mai mult într-o dispută teritorială între Ucraina și Rusia nu se numără printre ele", consideră politicianul republican în vârstă de 44 de ani.

El s-a arătat de asemenea foarte critic față de poziția adoptată în acest conflict de administrația președintelui democrat Joe Biden, Ron DeSantis afirmând că nu trebuie ca Washingtonul să ofere Kievului "cecuri în alb".

În perspectiva cursei interne din partid pentru desemnarea candidatului republican la alegerile prezidențiale de anul viitor, într-un recent sondaj publicat de CNN intenția de vot pentru DeSantis este de 39 %, față de 37% pentru Donald Trump.

Acesta din urmă a susținut că, dacă ar mai fi fost la Casa Albă, nu am mai fi avut război în Ucraina. "Dacă aș fi fost președinte, acest război teribil s-ar fi terminat în 24 de ore, sau chiar mai puțin", a spus Trump, tot la Fox News.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău