Derek Chauvin a fost izolat de ceilalți deținuți, „pentru propria lui siguranță”, până când judecătorul îi va decide pedeapsa

  • 22 Aprilie 2021 13:47
Derek Chauvin a fost izolat de ceilalți deținuți, „pentru propria lui siguranță”, până când judecătorul îi va decide pedeapsa

Fostul polițist Derek Chauvin, găsit vinovat pentru uciderea lui George Floyd în mai 2020, a fost transferat într-o unitate izolată a închisorii în care este deținut, pentru propria sa siguranță, a spus un purtător de cuvânt al închisorii Oak Park Heights din Stillwater, relatează CNN, preluat de Digi24.ro

Chauvin a fost transferat marți în această închisoare, aflată la circa 40 de kilometri de Minneapolis, unde a avut loc procesul fostului polițist, în așteptarea verdictului. El va sta acolo până când își va afla sentința, peste aproximativ 8 săptămâni, potrivit instanței, preluat de Digi24.ro

El a fost plasat într-o unitate de control administrativ, separată de restul deținuților.

Fostul polițist are statut de „segregare administrativă pentru propria lui siguranță”, a declarat pentru CNN Sarah Fitzgerald, o purtătoare de cuvânt a Administrației Penitenciarelor, pentru CNN.

„Segregarea administrativă este utilizată atunci când prezența cuiva în rândul populației generale (a închisorii, n.r.) este o problemă de siguranță”, a precizat ea.

Chauvin ar putea primi o sentință de până la 40 de ani de închisoare pentru crimă de gradul doi, până la 25 de ani pentru crimă de gradul trei și până la 10 ani pentru omor din culpă.

Dar judecătorul ar putea ține seama de mai mulți factori, inclusiv de faptul că nu are antecedente penale. Recomandările statului Minnesota spun că pentru o astfel de persoană, pedeapsa pos atât pentru omor de gradul 2, cât și pentru gradul 3 este de 12 ani și jumătate. Judecătorul are libertatea de a pronunța o pedeapsă cuprinsă între 10 ani și opt luni și 15 ani pentru fiecare.

De asemenea, recomandările prevăd o pedeapsă prezumptivă de 4 ani pentru cineva fără antecedente.

Cu toate acestea, procurorii au cerut o sentință mai dură decât prevăd recomandările. În două dosare depuse anul trecut, ei au declarat că cinci factori agravanți justifică o pedeapsă mai mare. Acești factori includ faptul că Floyd era deosebit de vulnerabil, că a fost tratat cu o cruzime deosebită și că la comiterea faptei au fost prezenți și copii.

Dacă judecătorul ia în considerare circumstanțele agravante, pedeapsa lui Chauvin ar urma să fie spre maximumul prevăzut de lege.

Moartea bărbatului de culoare în vârstă de 46 de ani a generat protestele Black Lives Matter în întreaga țară și în lume, după ce o filmare inițială apărută în spațiul public arăta că George Floyd era încătușat, la pământ, strigând „Nu pot să respir”, în timp ce agentul Derek Chauvin îl imobiliza ținându-și genunchiul pe gâtul lui.

O filmare apărută ulterior arată că trei polițiști, nu unul, stăteau cu genunchii pe George Floyd, bărbatul afro-american pe care îl trântiseră la pământ.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău