Dereck J. Hogan, în vizită la CNA

  • 09 August 2019 11:32
Dereck J. Hogan, în vizită la CNA

Dezvoltarea proiectelor comune în domeniul anticorupției, prioritățile CNA în vederea prevenirii și eradicării fenomenului corupției, dar și obținerea încrederii societății au constituit principalele subiecte, abordate astăzi, la întrevederea dintre ambasadorul SUA în R.Moldova, Dereck J. Hogan și directorul CNA, Ruslan Flocea.

Potrivit unui comunicat al CNA, cei doi au făcut un tur al instituției. De asemenea, Dereck J. Hogan s-a arătat interesat de condițiile de detenție din izolatorul de urmărire penală prin prisma respectării drepturilor omului.

Un subiect aparte l-a constituit utilizarea detectorului comportamentului simulat (poligraful) în procesul de verificare a candidaților la funcțiile de colaborator al Centrului, judecător, procuror sau inspector de integritate.

„E foarte important pentru mine să înțeleg care sunt dezideratele pe care vi le asumați în lupta împotriva corupției. Eu știu că sunteți capabili să faceți ceva bun și sunt de părerea că trebuie să vă mențineți independența pentru a înregistra rezultate palpabile în prevenirea și combaterea corupției din sistem", a menționat Ambasadorul Hogan.

Amintim că din 2002 până în prezent, CNA a beneficiat de asistență din partea SUA care a vizat training-uri în domeniul combaterii spălării banilor, activității operative de investigații și utilizării tehnicii speciale, urmăriri penale, investigării companiilor din zonele off-shore, combaterii corupției în sectorul privat, inclusiv instruirea și promovarea denunțării practicilor ilegale  de către companiile private.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău