Der Spiegel: Scholz a decis să trimită tancuri Leopard în Ucraina. Și Administrația Biden e dispusă să trimită tancuri Abrams

  • 25 Ianuarie 2023 10:14
Der Spiegel: Scholz a decis să trimită tancuri Leopard în Ucraina. Și Administrația Biden e dispusă să trimită tancuri Abrams

Germania urmează să trimită tancuri Leopard în Ucraina, scrie publicația Der Spiegel, care citează surse oficiale. Sursele citate susțin că germanii vor permite altor țări precum Polonia să facă același lucru.

Ar fi vorba de 14 tancuri Leopard 2 trimise de nemți. Anterior, Polonia a cerut acceptul de a exporta 14 tancuri Leopard de fabricație germană în Ucraina, scrie Digi24.

De asemenea, potrivit ABC News, care citează un oficial ucrainean de rang înalt, în timpul discuțiilor de la baza aeriană Ramstein, 12 țări au fost de acord să furnizeze aproximativ 100 de tancuri Leopard 2 Kievului de îndată ce Berlinul va permite reexporturile. 

Ucraina spune că tancurile Leopard sunt vitale pentru a lupta împotriva invadatorilor ruși. Aceste tancuri au fost proiectate special pentru a concura cu tancurile rusești T-90, care sunt folosite în prezent pe front.

De asemenea, administrația președintelui Joe Biden are în vedere să trimită Ucraina în jur de 30 de tancuri Abrams, informează Politico, care citează un oficial american, fără să-l numească.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău