Deputatul român Bogdan Rodeanu:„Republica Moldova are tot sprijinul UE și al României, în mod special, pentru a apăra libertatea presei”

  • 26 Ianuarie 08:56
Deputatul român Bogdan Rodeanu:„Republica Moldova are tot sprijinul UE și al României, în mod special, pentru a apăra libertatea presei”

„Republica Moldova are tot sprijinul UE și al României, în mod special, pentru a apăra unul din drepturile fundamentale, care stau la baza civilizației, și anume libertatea presei”, a declarat deputatul român Bogdan Rodeanu, la emisiunea Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

Parlamentarul de peste Prut a precizat că acte precum cel care a dus la reținerea de către regimul separatist de la Tiraspol a doi jurnaliști din Chișinău sunt condamnate în toată statele democratice, scrie TVR MOLDOVA.

„Este un act regretabil, care este se înscrie într-o logică ca la manual a Federației Ruse și care exprimă clar o atitudine de intimidare și una de separatism”, a spus deputatul.

Totuși, acesta a precizat că așa-zișii lideri din regiunea separatistă transnistreană, care nu este recunoscută de nimeni, ar trebuie săînțeleagă că, în 2023, 70% dintre exporturile regiunii au mers în UE.

„Statele membre UE nu neapărat că au o disciplină, dar noi facem parte dintr-o piață comună în care va fi curând și Republica Moldova și în care se respectă niște reguli, inclusiv care țin de principii de bază ale umanității. Un astfel de gest, să sancționezi cu arest niște jurnaliști care își face treaba nu se înscrie în niciun registru normal, civilizat”, a precizat deputatul.

Bogdan Rodeanu a adăugat că cetățenii din regiunea transnistreană ar trebui să înțeleagă că banii vin, într-o proporție covârșitoare, din Uniunea Europeană.

„Parteneri sunt cei care te ajută să te dezvolți și asta este o relație firească care trebuie respectată”, a spus deputatul.
Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:1,54 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău