Deputatul PAS, Oazu Nantoi: Din punct de vedere strategic regimul lui Putin deja a suferit un eșec

  • 14 Noiembrie 2023 08:47
Deputatul PAS, Oazu Nantoi: Din punct de vedere strategic regimul lui Putin deja a suferit un eșec

„Situația în Ucraina este extrem de complicată, este evident că planurile inițiale ale lui Putin au suferit eșec. Din punct de vedere strategic regimul lui Putin deja a suferit un eșec, în special dacă ne gândim la faptul că pentru 17 martie 2024 vor fi anunțate așa numitele alegeri prezidențiale unde Putin va avea nevoie să se legitimizeze prin ceva ce poate fi vândut pe piața internă drept victorie, succes. Or în condițiile când în fiecare zi mor cetățenii Rusiei e greu să prezinți aceasta drept succes”, a declarat deputatul PAS, Oazu Nantoi, în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi”, de la TVR MOLDOVA.

„Situația în Ucraina este extrem de complicată, este evident că planurile inițiale ale lui Putin au suferit eșec. Din punct de vedere strategic regimul lui Putin deja a suferit un eșec, în special dacă ne gândim la faptul că pentru 17 martie 2024 vor fi anunțate așa numitele alegeri prezidențiale unde Putin va avea nevoie să se legitimizeze prin ceva ce poate fi vândut pe piața internă drept victorie, succes. Or în condițiile când în fiecare zi mor cetățenii Rusiei e greu să prezinți aceasta drept succes”, a declarat deputatul PAS. 

 „Ucraina se află într-o situație eu aș fi spus și mai dificilă din simplul motiv că resursele umane ale Federației Ruse sunt triple în raport cu Ucraina și într-un articol, publicat în The Economist de Zalujnîi sunt foarte clar, din punct de vedere militar profesionist, indicate problemele cu care se confruntă Ucraina, de exemplu superioritatea Rusiei în privința avioanelor, faptul că Rusia a folosit timpul pentru fortificarea pozițiilor pentru terenuri minate, Rusia a învățat să lupte și acum Zalujnîi a spus foarte clar pentru ca războiul să nu ajungă la uzură reciprocă este nevoie de o injecție de tehnologii noi pentru ca Ucraina să recapete inițiativa și ca Putin să nu aibă posibilitatea să vândă situația actuală drept succes pe piața politică internă, dar este evident că și în Ucraina se acumulează sentimentul de oboseală, se apropie iarna și este evident că regimul inuman a lui Putin va lovi fie în infrastructura energetică. Situația este extrem de complicată, dramatică, dar aici cu atât mai mult trebuie să ne gândim la coeziunea civică pe interior și la solidaritatea cu prietenii noștri”, a completat acesta.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău