Deputatul în Parlamentul de la București, Constantin Codreanu, cere MAEIE extinderea servicilor oferite de Biroul Consular al României de la Ungheni

  • 20 Iunie 14:48
Deputatul în Parlamentul de la București, Constantin Codreanu, cere MAEIE extinderea servicilor oferite de Biroul Consular al României de la Ungheni

Președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării din cadrul Parlamentului României, deputatul Constantin Codreanu, solicită Guvernului de la Chișinău, printr-un mesaj public adresat noului Ministru al Afacerilor Externe și al Integrării Europene de la Chișinău, Nicu Popescu, să răspundă pozitiv dorinței României de a extinde gama de servicii oferite de Biroul Consular al României de la Ungheni.

„Biroul Consular de la Ungheni a fost creat în scopul de a servi cât mai bine locuitorii din regiune, însă, pentru a-și atinge obiectivul stabilit, este necesară extinderea ariei serviciilor consulare. Din păcate, miniștrii precedenți nu au dat curs acestei solicitări. Sper ca noul ministru să aibă înțelepciunea necesară pentru a o face”, a declarat Constantin Codreanu. 

Potrivit deputatului, printre serviciile pe care ar putea să le ofere Consulatul de la Ungheni ar fi și depunerea jurământului de credință, care, la ora actuală, poate fi depus doar la Bălți, Chișinău și Cahul, ceea ce provoacă mari incomodități și cozi interminabile.

În urma solicitării făcute de către deputat, în cazul în care Guvernul Republicii Moldova își va da acordul, biroul consular de la Ungheni ar urma să își lărgească gama de servicii oferite românilor din raioanele Ungheni, Călărași și Nisporeni, în primul rând, prin posibilitatea depunerii jurământului de credință de către persoanele care își redobândesc cetățenia română.

Consulatul României la Ungheni a fost deschis oficial la 26 mai 2011, misiunea principală a acestuia fiind, la acea vreme, eliberarea permiselor de mic trafic la frontieră.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir
Meteo Chişinău
15 °C
cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1 m/s
Thu
17 °C
Fri
21 °C
Sat
22 °C
Sun
24 °C
Mon
26 °C

Curs oficial BNM 17 Iulie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.8548 -0.1394
USD 17.6904 -0.0381
RON 4.1950 -0.0302
UAH 0.6848 0.0001
RUB 0.2817 -0.0014
Arhivă Radio Chișinău