Deputatul Igor Munteanu a dat un termen pentru a numi un nou Guvern: „În curând se va rezolva” (TV8)

  • 24 Iunie 2020 08:15
Deputatul Igor Munteanu a dat un termen pentru a numi un nou Guvern: „În curând se va rezolva” (TV8)

Deputatul Platformei DA Igor Munteanu consideră că în curând se vor găsi voturile în Parlament pentru a numi un nou Guvern. Parlamentarul a dat și un termen – în luna iulie. Declarațiile au fost făcute în platoul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

„Nu pot să vă spun, de exemplu, care va fi răspunsul la următoarea iterație a întâlnirilor noastre, a consultărilor politice. Multe lucruri, de exemplu, le las până la momentul în care ele se vor coace. – Când? – În timpul apropiat. – Cât de apropiat? – În luna iulie se va rezolva”, a declarat parlamentarul.

Igor Munteanu a precizat că se caută acest consens actualmente în Parlament. „Nu avem soluții spectaculoase. Soluțiile spectaculoase vor veni la momentul în care noi vom anunța Guvernul și el va fi investit”, a adăugat deputatul. 

Amintim că astăzi, liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a prezentat, în cadrul unei conferințe de presă, mai multe soluții pe care „noul Guvern”, pe care vrea să și-l asume formațiunea, le-ar implementa în primele 100 de zile de guvernare, în gestionarea crizei epidemiologice.

Anterior, membrii Platformei DA au avut discuții cu membrii PAS pentru semnarea unei moțiuni împotriva Guvernului Chicu. Reprezentanții Platformei DA declarau că sunt dispuși să-și asume în totalitate guvernarea, iar lidera PAS, Maia Sandu, spunea că ar putea susține candidatura lui Andrei Năstase la funcția de premier, numai în cazul în care Platforma DA ar obține sprijinul politic al Partidului Democrat. În acest context, liderul PDM, Pavel Filip a declarat că nu va susține o moțiune împotriva cabinetului de miniștri condus de Ion Chicu. Filip susține că nu vede cum ar putea fi adunate voturile necesare pentru investirea unui nou executiv.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
30,52
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:3,6 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău