Deputatul Igor Chiriac la sesiunea de iarnă a AP OSCE: „Kremlinul duce o campanie împotriva eforturilor R. Moldova de a construi o democrație stabilă și de a adera la UE”

  • 24 Februarie 2023 11:51
Deputatul Igor Chiriac la sesiunea de iarnă a AP OSCE: „Kremlinul duce o campanie împotriva eforturilor R. Moldova de a construi o democrație stabilă și de a adera la UE”

„Kremlinul intensifică o campanie hibridă de subversiune împotriva efortului Moldovei de a construi o democrație stabilă și de a adera la Uniunea Europeană. Kremlinul poartă un război hibrid împotriva Moldovei”. Declarația a fost făcută de deputatul Igor Chiriac în cadrul ședinței Comisiei generale pentru afaceri economice a Adunării Parlamentare a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (AP OSCE), transmite Serviciul de presă al Parlamentului.

Deputatul Igor Chirac s-a mai referit la faptul că Federația Rusă folosește energia ca armă politică împotriva țării noastre: „Se reduc rezervele de gaz pentru a reduce economia. Economia Moldovei este grav afectată de războiul din Ucraina. Războiul a dus la noi creșteri ale prețurilor la alimente și energie”, a adăugat deputatul.

La finalul discursului său, deputatul Igor Chiriac și-a exprimat admirația față de poporul ucrainean, pentru curajul, rezistența și puterea de care dau dovadă în lupta pentru supraviețuire, dreptate și libertate.

De menționat că, în aceste zile, o delegație a Parlamentului Republicii Moldova participă la sesiunea de iarnă a AP OSCE. Dezbaterea generală în cadrul sesiunii de iarnă din acest an este dedicată unui an de război pe scară largă în desfășurare al Rusiei împotriva Ucrainei. Agenda reuniunii include rapoarte ale Reprezentanților Speciali ai AP OSCE despre Europa de Est, despre dialogul parlamentar privind Ucraina, despre deținuții politici și despre crimele de război din Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:2,06 m/s
Fri
14
Sat
16
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău