Deputatul ACUM Chiril Moțpan promite că și deputații vor plăti pentru încălcări în trafic, dacă vor „călca pe bec”, ca și el

  • 10 August 2019 09:33
Deputatul ACUM Chiril Moțpan promite că și deputații vor plăti pentru încălcări în trafic, dacă vor „călca pe bec”, ca și el

Deputatul Chiril Moțpan, președinte al Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, va cere Agenției Servicii Publice (ASP), prin demers oficial, informații despre încălcările admise în traficul rutier de către foștii aleși ai poporului, „cine și în câte cazuri a fost absolvit de pedeapsă”.

Parlamentarul scrie pe Facebook că a mers sa plătească o amenda „rezultată dintr-o contravenție administrativă, săvârșită involuntar” și a aflat că la prezervarea legitimației, deputații „au avut până acum imunitate...și în fața Regulamentului circulației rutiere”, transmite IPN.

Potrivit lui Chiril Moțpan, foștii aleși ai poporului nu achitau până acum amenzile pentru încălcările în traficul rutier.

„Nu aflam această noutate, dacă nu călcam eu însumi „pe bec”. Mare mi-a fost mirarea când ofițerul mi-a cerut legitimația de deputat. La întrebarea mea de ce are nevoie de documentul respectiv, am aflat cu stupoare că, la prezentarea legitimației, deputații sunt absolviți de pedeapsa contravențională”, a scris Chiril Moțpan pe rețeaua de socializare.

Chiril Moțpan a mai scris că a spus angajaților ASP că „în fața legii sunt egali toți cetățenii, indiferent de statutul lor social”. Deputatul afirmă că a achitat imediat amenda pentru cele încălcate.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:58 %
Vint:5,14 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău