Deputații și consilierii socialiști din Consiliul Municipal Chișinău cer implicarea Comisiei Situații Excepționale în problema „Apă-Canal Chișinău

  • 30 Ianuarie 2023 18:25
Deputații și consilierii socialiști din Consiliul Municipal Chișinău cer implicarea Comisiei Situații Excepționale în problema „Apă-Canal Chișinău

Deputații și consilierii socialiști din Consiliul Municipal Chișinău cer implicarea Comisiei Situații Excepționale în problema „Apă-Canal Chișinău”, transmite Radio Chișinău.

Solicitarea vine în contextul în care întreprinderea municipală riscă să fie deconectată de la energia electrică, începând cu 1 februarie, pentru că nu și-a plătit datoriile față de furnizorul Premier Energy, de peste 70 de milioane de lei.

Primarul Ion Ceban cere un preț mai mare la serviciile de apă și canalizare. Recent, tarifele la servicii au fost majorate până la 15 lei și 30 de bani.

Anterior, premierul Natalia Gavrilița a declarat că municipalitatea trebuie să găsească soluții la aceste probleme și să nu caute pe seama cui să pună propriile eșecuri.

Noile tarife acoperă toate cheltuielile ale SA ”Apă Canal”, inclusiv pentru pierderile de apă în rețea, implicit cheltuielile pentru energia electrică consumată, a explicat ANRE. Totodată, Agenția constată că la 1 ianuarie 2023, veniturile suplimentare ale S.A. „Apă-Canal Chișinău” au constituit peste 42 de milioane de lei doar din economiile la energia electrică consumată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău