Deputații se întrunesc în ședință

  • 27 Decembrie 2012 21:32
 Deputații se întrunesc în ședință

Parlamentul urmează să majoreze astăzi taxa pentru posesorii automobilelor înmatriculate în străinătate. Ieri deputații au discutat acest poroiect, dar nu au ajuns la un consens.

Guvernul a propus dublarea așa-nimitei viniete. Astfel, taxa va fi de 4 euro pentru o perioada de până la șapte zile, 8 euro pentru 15 zile, 14 euro - 30 de zile, 30 euro - 90 de zile și 50 de euro pentru 180 de zile.

Amintim că inițial guvernul a propus o taxă și mai mare pentru automobilele înmatriculate în străinătate, dar aceasta a fost redusă semnificativ după dezbateri în Parlament.

De asemenea, Parlamentul urmează s-o numească pe Galina Bostan în funcția de membru al Comisiei Naționale de Integritate. Ea a fost  aleasă pe 18 decembrie, în această funcție de către Comisia juridică, numiri și imunități a Parlamentului.

Galina Bostan o va înlocui pe Cristina Cojocaru, care și-a prezentat demisia după alegerea președintelui comisiei, pe motiv că CNI ar fi fost constituită cu abateri de la legislație.

Comisia Națională pentru Integritate va fi responsabilă de verificarea declarațiilor de venit și de interese ale demnitarilor și funcționarilor publici.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:2,06 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău