Deputații se întrunesc astăzi, 5 octombrie, în ședință plenară. Denunțarea altor acorduri încheiate pe platforma CSI, pe ordinea de zi

  • 05 Octombrie 2023 08:34
Deputații se întrunesc astăzi, 5 octombrie,  în ședință plenară. Denunțarea altor acorduri încheiate pe platforma CSI, pe ordinea de zi

Deputații se întrunesc joi în ședință plenară. Biroul permanent a aprobat astăzi ordinea de zi a ședințelor plenare pentru perioada 5-20 octombrie, comunică MOLDPRES.

În ordinea de zi aprobată de Birou au fost incluse 11 proiecte de ajustare a legislației naționale la aquis-ul european. Este vorba de inițiativele legislative ce se referă la facilitatea dezvoltării proiectelor de infrastructură energetică, performanța energetică a clădirilor, gestionarea siguranței infrastructurii rutiere, introducerea pe piață a produselor fitosanitare. De asemenea, vor fi examinate modificări legislative cu privire la ajutorul de stat, protecția consumatorilor, utilizarea energiei din surse regenerabile, consolidarea aspectelor privind infrastructurile pieței financiare, drepturile de autor și drepturile conexe.

Deputații vor dezbate, în prima lectură, proiectele de modificare a bugetului de stat, a bugetului asigurărilor sociale și a fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pentru anul curent. Pe ordinea de zi mai sunt incluse proiectele ce prevăd stimularea utilizării serviciilor electronice, eficientizarea mecanismelor actului de guvernare, activarea pieței forței de muncă, drepturile și responsabilitățile pacienților, testarea antidrog. Deputații vor examina și inițiativele legislative de modificare a Legii privind executorii judecătorești, Legii cu privire la Consiliul Superior al Magistraturii și a Codului fiscal. Parlamentarii vor mai discuta pe marginea inițiativelor de aderare a țării noastre la două convenții globale.

Totodată, Parlamentul urmează să denunțe patru acorduri încheiate pe platforma CSI.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău