Deputații PSRM vor eliminarea unor prevederi din Codul serviciilor media audiovizuale, aprobate în conformitate cu legislația europeană, și modificarea ”legii anti-propagandă”

  • 26 Noiembrie 2020 11:34
Deputații PSRM vor eliminarea unor prevederi din Codul serviciilor media audiovizuale, aprobate în conformitate cu legislația europeană, și modificarea ”legii anti-propagandă”

Deputații socialiști au înregistrat un proiect de lege prin care sunt eliminate din Codul serviciilor media audiovizuale prevederi legale care au fost elaborate și aprobate în conformitate cu legislația europeană.

Este vorba, în special, despre anularea obligației televiziunilor de a rezerva în programele lor o cotă de 50 la sută operelor europene, după cum se prevede în Directiva europeană a serviciilor mass-media audiovizuale.

Proiectul mai propune eliminarea prevederii care obligă televiziunile cu conținut muzical și posturile de radio să difuzeze cel puțin 30 la sută de opere muzicale în limba română.

De asemenea, deputații socialiști propun modificarea dispoziției care este cunoscută ca ”legea anti-propagandă” prin care este autorizată transmisiunea programelor audiovizuale cu conținut informativ, informativ-analitic, militar și politic, produse în statele membre ale UE, în SUA și Canada, precum și în statele care au ratificat Convenția europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră. Autorii proiectului propun ca transmiterea acestor programe să fie posibilă cu condiția să corespundă prevederilor ”Concepției și Strategiei securității informaționale a Republicii Moldova”.

Amintim că deputații PSRM au lansat recent și o inițiativă legislativă privind statutul limbii ruse pe teritoriul Republicii Moldova pe care analiștii o consideră periculoasă și care trebuie legată de înfrângerea lui Igor Dodon la alegerile prezidențiale, urmată de pierderea încrederii din partea Moscovei.

Autorii celor două proiecte, ambele înregistrate în Parlament la data de 23 noiembrie, sunt deputații socialiști Bogdan Țîrdea, Vasile Bolea și Adrian Lebedinschi.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău