Deputații Platformei DA au semnat astăzi proiectul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Chicu

  • 14 Iulie 2020 10:33
Deputații Platformei DA au semnat astăzi proiectul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Chicu

Deputații Platformei Demnitate și Adevăr au semnat proiectul unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului și fac apel la colegii de la PAS să facă același lucru, pentru ca documentul să poată fi depus joi în Parlament. Cei de la PAS susțin însă că vor lua o decizie în această privință abia sâmbătă. În acest caz, Platforma Da susține că moțiunea n-ar putea fi examinată în actuala sesiune parlamentară.

Deputații Platformei DA au semnat proiectul moțiunii, dar pentru a putea fi depus în Parlament sunt necesare cel puțin 26 de semnături. În acest condiții, Platforma DA le solicită deputaților PAS să semneze moțiunea, dar cer ca acest lucru să se întâmple cât mai rapid, la ședința de joi a Parlamentului astfel încât să poată fi examinată săptămâna viitoare.

În caz contrar, există riscul ca moțiunea să nu mai poată fi examinată în această sesiune parlamentară, care s-ar putea încheia în curând, a declarat liderul fracțiunii Platformei DA, Alexandru Slusari.

Pe de altă parte, președintele fracțiunii PAS, Igor Grosu, a declarat că cel mai important este ca să existe voturi suficiente pentru a adopta moțiunea, dar și pentru a forma un nou Guvern. Potrivit acestuia, sesiunea parlamentară se va încheia la sfârșitul lunii iulie, iar PAS va lua o decizie sâmbătă.

Anterior, Partidul ȘOR și Pro-Moldova au declarat că sunt gata să voteze pentru demiterea guvernului Chicu și formarea altui cabinet de Miniștri, fără să pretindă la funcții. Totuși, actuala opoziție nu are suficiente voturi pentru a învesti un nou guvern. Platforma DA și PAS, care evită un vot comun cu Partidul Șor,  mizează și pe voturile deputaților PDM, sau cel puțin pe o parte a acestora. Chiar dacă unii democrații au participat la câteva discuții, partidul condus de Pavel Filip susține că nu intenționează să demită actualul Guvern, în care deține mai multe portofolii.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău