Deputații PAS îl acuză pe Igor Dodon de numeroase cedări Tiraspolului: S-a ajuns să se cedeze oameni și pământuri

  • 13 Iulie 2020 11:37
Deputații PAS îl acuză pe Igor Dodon de numeroase cedări Tiraspolului: S-a ajuns să se cedeze oameni și pământuri

Câțiva deputați ai Partidului Acțiune și Solidaritate, de opoziție, îl acuză pe președintele Igor Dodon de faptul că ar face numeroase cedări în fața regimului separatist de la Tiraspol. Ei spun că în ultimele săptămâni sunt tot mai multe tensiuni în zona de securitate, care cel mai probabil vor crește o dată cu apropierea alegerilor prezidențiale.

Deputatul PAS, Mihai Popșoi, acuză că se fac cedări unilaterale, inclusiv de pământuri și oameni.

Când vine vorba despre prezența militarilor ruși în regiunea transnistreană, președintele tace. El nu reacționează, pentru că acolo îi sunt voturile. Cedările unilaterale în domeniul bancar sau telecomunicații. Cel mai grav e că s-a ajuns să se cedeze până și teritoriul, pentru ca Igor Dodon să obțină niște interese personale, ca Krasnoselski să-i asigure voturi. Cedări unilaterale, trădări, tranzacționări cu oameni și pământuri, totul pe banii cetățenilor Republicii Moldova, fără nicio reacție din partea președintelui”.

Amintim că din luna aprilie, autoritățile nerecunoscute de la Tiraspol au instalat în stânga Nistrului, în localități subordonate Chișinăului, peste 37 de posturi militare ilegale, invocând starea de urgență provocată de criza pandemică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
2,74
Cer fragmentat
Umiditate:98 %
Vint:2,57 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău