Deputații PAS propun mai multe amendamente la legea Bugetului de Stat 2020. Care sunt acestea

  • 12 Decembrie 2019 14:09
Deputații PAS propun mai multe amendamente la legea Bugetului de Stat 2020. Care sunt acestea

Deputații fracțiunii parlamentare a Partidului “Acțiune și Solidaritate” din cadrul Blocului ACUM propun reintroducerea prețului minim la țigări, alocarea mijloacelor financiare pentru programe de instruire a minorităților naționale în limba română și menținerea accizei de 50 la sută pentru mașinile hybrid.

Ei au formulat mai multe amendamente la legea Bugetului de Stat și politica bugetar – fiscal pentru anul 2020, care urmează să fie examinate de către Parlament în lectura a doua.

Ex-ministra Finanțelor, Natalia Gavrilița, a precizat că aceste amendamente sunt în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova și și-a exprimat speranță ca actualul Guvern le va susține.

„Mai menționez câteva programe sectoriale care se ridică la o valoare de circa 500 de milioane de lei și care au fost eliminate de Guvernul Chicu și în opinia noastră ar trebui să se regăsească în lectura a II. Deci, în primul rând deschiderea consulatelor în Montreal, Sacramento, Torino și Bologna. Cetățenii noștri au nevoie de consulate care să le fie în apropiere și să le presteze servicii calitative. Este important să fie alocați bani pentru reconstrucția sediului Oficiului Avocatului Poporului pentru a asigura funcționarea acestei instituții și respectarea drepturilor omului. Modernizarea sistemului informațional al Parlamentului și implementarea conceptului de e-Parlament.”

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău