Deputații PAS au înregistrat în Parlament proiectul de lege care prevede majorarea compensației lunare pentru perioada rece a anului

  • 19 Ianuarie 2022 10:30
Deputații PAS au înregistrat în Parlament proiectul de lege care prevede majorarea compensației lunare pentru perioada rece a anului

Deputații PAS au înregistrat astăzi în Parlament proiectul de lege care prevede majorarea compensației lunare de care vor beneficia locuitorii municipiilor Chișinău și Bălți conectați la sistemul centralizat de încălzire. Inițiativa prevede și facilitarea procedurii de acordare a ajutorului pe perioada rece a anului familiilor cu venituri mici.

Proiectul prevede majorarea compensației maxime de care vor beneficia locuitorii din Chișinău și Bălți conectați la sistemul centralizat de încălzite de la 450 la 815 lei pe lună. Astfel, Guvernul va achita 80% din majorarea tarifului față de 67% până acum. Compensația va fi achitată pentru cel mult 1,5 gigacalorii consumate lunar, față de o gigacalorie în prezent.

Inițiativa prevede și facilitarea accesului la ajutorul în perioada rece a anului pentru familiile cu venituri mici, astfel pentru această iarnă a fost eliminată completarea anchetei sociale de către asistentul social care trebuia să meargă la domiciliul solicitanților de indemnizații.

Președintele comisiei parlamentare pentru protecție socială Dan Perciun a declarat că guvernarea ar putea majora compensațiile și pentru consumul de gaz, dacă tariful va fi majorat.

Amintim că  guvernarea a aprobat un șir de compensații la achitarea facturilor la gaz și agentul termic după majorările de la sfârșitul anului trecut.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
11,07
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău