Deputații care au lipsit de la sesiunea specială a Parlamentului

  • 04 Ianuarie 2016 15:38
Deputații care au lipsit de la sesiunea specială a Parlamentului

De la sesiunea specială a Parlamentului au lipsit 54 de deputați, absențe fiind înregistrate la toate fracțiunile parlamentare.

În cadrul acestei ședințe, urma să fie supus dezbaterilor Programul de Guvernare, dar și lista Guvernului propusă de către candidatul desemnat Ion Sturza, însă din lipsă de cvorum ședința a eșuat, transmite IPN.

Fracțiunea Partidului Liberal Democrat a fost prezentă aproape în componență deplină, cu excepția deputatului Vlad Filat, care se află în arest. Din fracțiunea Partidului Liberal au lipsit trei deputați – Alina Zotea, Iurie Dârda și Artur Gutium. Mihai Ghimpu, liderul fracțiunii, a declarat după ce a eșuat deschiderea ședinței că PL nici nu era de acord să dea vot de încredere echipei lui Ion Sturza deoarece nu era ceea ce s-a convenit în cadrul discuțiilor anterioare cu fostul candidat.

De la fracțiunea Partidului Democrat au lipsit șase deputați – Valentina Buliga, Valentin Andronachi, Elena Bacalu, Constantin Botnari, Eugeniu Nichiforciuc și Corneliu Padnevici. Fracțiunea democraților a refuzat să se întâlnească cu candidatul desemnat la funcția de premier.

De la ședință a lipsit in corpore fracțiunea Partidului Socialiștilor din 24 de deputați. De asemenea, nu au participat cei șapte deputați comuniști care au rămas în fracțiune după destrămarea acesteia, dar nici cei 14 care au părăsit fracțiunea și au creat Platforma Social-Democrată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:3,6 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău