Deputații britanici i-au cerut lui Boris Johnson să explice cine i-a plătit vacanța petrecută la o vilă de lux din Caraibe

  • 13 Februarie 2020 19:11
Deputații britanici i-au cerut lui Boris Johnson să explice cine i-a plătit vacanța petrecută la o vilă de lux din Caraibe

Deputații britanici din opoziție i-au cerut joi premierului conservator Boris Johnson să explice cine i-a plătit vacanța de Anul Nou petrecută la o vilă de lux pe o insulă privată din Caraibe, punând sub semnul întrebării acuratețea informațiilor furnizate în declarația sa de interese în legătură cu această escapadă, relatează dpa.

Boris Johnson a informat parlamentul că antreprenorul David Ross a fost cel care a asigurat "cazarea pentru o vacanță privată" pentru el și partenera sa (Carrie Symonds), "în valoare de 15.000 de lire", pe insula Mustique din arhipelagul Sf. Vicențiu și Grenadine.

John Trickett, membru al guvernului "din umbră" al laburiștilor, l-a îndemnat însă pe premier să "clarifice cine a plătit pentru excursia sa de lux", după ce media au relatat că Ross nu a finanțat direct respectiva escapadă.

Un purtător de cuvânt al antreprenorului a explicat joi că "dl Ross a facilitat cazarea dlui Johnson pe insula Mustique, evaluată la 15.000 de lire", și "de aceea este vorba de o prestație în natură a dlui Ross către dl Johnson, iar declarația dată de dl Johnson către Camera Comunelor este corectă".

Deputata ecologistă Caroline Lucas a remarcat în schimb pe Twitter că "într-un fel sau altul informația privind interdicția ce le-ar fi fost impusă consilierilor ministeriali de a accepta orice fel de favoruri nu a ajuns la urechile premierului".

Insula Mustique a găzduit începând din anii 1960 numeroase celebrități britanice, între care Mick Jagger, David Bowie sau prințesa Margareta, sora reginei Elisabeta a II-a. Insula, care a fost proprietatea aristocratului Colin Tennant, prieten apropiat al prințesei Margareta, este deținută în prezent de Mustique Company, transmite AGERPRES.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:0,51 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău