Deputații BCS au inițiat în cadrul ședinței plenare de astăzi, 15 septembrie, a parlamentului o moțiune de cenzură

  • 15 Septembrie 2022 17:39
Deputații BCS au inițiat în cadrul ședinței plenare de astăzi, 15 septembrie, a parlamentului o moțiune de cenzură

Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au inițiat, în cadrul ședinței plenare de astăzi a parlamentului, o moțiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Natalia Gavrilița. Deputatul BCS Vasile Bolea a prezentat textul moțiunii, menționând că Executivul nu a găsit soluții adecvate în situațiile de criză cu care se confruntă Rep. Moldova:

Republica Moldova este condusă de un guvern care nu are legitimitate politică. (...) Repuvlica Moldova se confruntă în acest moment cu riscuri pe termen scurt și mediu. Acest guvern nu a găsit soluții adecvate asupra situațiilor de criză. (...) Republica Moldova are cel mai slab guvern din ultimii 31 de ani de independență.”, a declarat Vasile Bolea.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, moțiunea de cenzură poate fi înaintată de cel puțin 26 de deputați, iar pentru a demite Guvernul sunt necesare minimum 51 de voturi. Precizăm că opoziția socialist-comunistă are în componența sa 32 de deputați, fracțiunea Partidului Șor numără 6 parlamentari, iar majoritatea PAS dispune de 63 de mandate în Legislativ.

Având în vedere acest raport de forțe politice în Parlament, demiterea Guvernului Gavriliță prin moțiune de cenzură este practic imposibilă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău