Deputații au votat un proiect de lege care prevede eficientizarea administrării rezervelor de stat și de mobilizare

  • 22 Aprilie 2022 09:20
Deputații au votat un proiect de lege care prevede eficientizarea administrării rezervelor de stat și de mobilizare

Legislativul a adoptat ieri, 21 aprilie, în lectura a doua, proiectul de modificare a unor acte normative, care va asigura un cadru legal uniform și unitar în domeniul rezervelor de stat și de mobilizare.

DOCUMENTUL vizează operarea modificărilor în mai multe acte normative, precum Legea cu privire la rechizițiile de bunuri și prestări de servicii în interes public, Legea privind regimul stării de urgență, de asediu și de război, Legea cu privire la secretul de stat, etc., în vederea aducerii acestora în concordanță cu prevederile Legii cu privire la rezervele de stat și de mobilizare.

În proiect se expune într-o redacție nouă noțiunea de rezerve materiale de stat, prin delimitarea rezervelor de stat și a celor de mobilizare, în funcție de scopul și destinația acestora.

De asemenea, se propune delimitarea clară a informațiilor din domeniul rezervelor de stat și de mobilizare, care necesită a fi secretizate.

O nouă reglementare vizează propunerea de scutire a Agenției Rezerve Materiale, în toate acțiunile sale, de la plata taxei de stat în instanțele judecătorești.

Suplimentar, se propune includerea deciziilor emise de Agenția Rezerve Materiale în lista documentelor executorii, ceea ce va permite sesizarea executorilor judecătorești și aplicarea restricțiilor pe bunurile și mijloacele bănești ale operatorilor economici care au admis consumul neautorizat al rezervelor de stat și de mobilizare sau au stocat bunurile într-o cantitate mai mică decât cea stabilită.

Proiectul a fost susținut cu votul a 53 de deputați și  va intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău