Deputații au votat micșorarea plafoanelor donațiilor pentru campania electorală

  • 01 August 2019 11:25
Deputații au votat micșorarea plafoanelor donațiilor pentru campania electorală

Împreună cu anularea sistemului electoral mixt și revenirea la cel proporțional, deputații au votat micșorarea plafoanelor donațiilor pentru campania electorală. Totodată, noile prevederi permit să facă donații și cetățenilor Republicii Moldova care au obținut venituri în afara țării, transmite IPN.

Astfel, plafonul donațiilor în contul „Fond electoral” pentru o campanie electorală este de șase salarii medii lunare pe economie în cazul persoanelor fizice și 12 salarii medii în cazul persoanelor juridice.

În cazul cetățenilor Republicii Moldova care au obținut venituri în afara țării, acest plafon nu va depăși trei salarii medii lunare pe economie.

Donațiile în numerar sunt permise până la trei salarii medii pe economie, iar donațiile care vor depăși această limită se vor face exclusiv prin operațiuni bancare.

Prevederile legale au fost votate de 57 de deputați. La propunerea președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi, proiectul de lege urmează a fi votat în lectură finală în sesiunea extraordinară a legislativului din luna august.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău