Deputații au opinii diferite privind moțiunea de cenzură împotriva Guvernului

  • 22 Iulie 2020 08:02
Deputații au opinii diferite privind moțiunea de cenzură împotriva Guvernului

Opoziția parlamentară susține că prin prestația premierului Ion Chicu de la tribuna centrală a Parlamentului, Cabinetul de miniștri pe care-l conduce și-a scurtat și mai mult existența. Totodată, deputații din opoziție afirmă că nu se dau bătuți și vor lupta mai departe. De partea cealaltă, reprezentanții majorității afirmă că PAS și Platforma DA au fost trași pe sfoară, participând la un show regizat de partidele Șor și Pro Moldova, notează IPN.

„Ion Chicu a arătat cea mai proastă prestație a unui demnitar de stat de la tribuna Parlamentului, un discurs arogant, șters, în care nu a spus nimic. Chiar și după opt luni de zile acesta nu a reușit decât, a încercat cel puțin, să spună minciuni despre Guvernul precedent din care cauză l-am și oprit pentru că noi suntem deputați cumpătați, nu putem tolera și nu vom tolera minciunile și obrăznicia acestui prim-ministru. De asemenea, majoritate parlamentară s-a făcut de râs atunci când a tratat presa așa cum a tratat-o, a întrerupt transmisiunea în direct, a blocat accesul jurnaliștilor în sală. Toată țara a văzut ce s-a întâmplat și de fapt ceea ce au văzut oameni i-a înrăit și mai mult. Cred că după ședința de luni sfârșitul acestui Guvern e și mai aproape”, a declarat deputatul PAS Radu Marian în cadrul emisiunii „Moldova în Direct” de la postul public de televiziune.

Deputatul Platformei DA Liviu Vovc a precizat că formațiunea pe care o reprezintă va lupta mai departe pentru demiterea Guvernului Chicu. În opinia acestuia, Guvernul Chicu este un guvern de campanie electorală pentru alegerile prezidențiale din toamna acestui an.

„Moțiunea este o modalitate de a acționa democratic și Platforma DA a insistat pe această moțiune de mai mult de două luni. Este regretabil că abia acum la sfârșit de iulie a ajuns în Parlament pentru a fi dezbătută. Nicidecum nu a fost un eșec pentru că am putut vedea și toată țara a putut vedea în direct fața adevărată a acestui Guvern. Totodată, s-a văzut faptul că o moțiune votată de 27 de deputați a adunat aproape jumătate din voturile Parlamentului, ceea ce înseamnă că acest Guvern a fost taxat și îl taxăm în continuare pentru greșelile pe care le-a făcut”, a menționat Liviu Vovc.

Sergiu Sârbu, deputat al Grupului parlamentar Pro Moldova susține că Guvernul condus de către Ion Chicu va pica inevitabil. Totodată, prezența Guvernului în Parlament este un proces democratic și un mecanism de control în sensul în care Ion Chicu refuză să se prezinte la raport în fața deputaților.

Reprezentanții majorității parlamentare susțin că Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Platforma DA au jucat cartea Grupului Pro Moldova și a Partidului Șor.

„După mine, în Parlamentul Republicii Moldova s-a desfășurat un spectacol de prost gust regizat din timp. Regret că în acest spectacol s-au aventurat și formațiunile Platforma DA și PAS. Nu pot să înțeleg cum deputații, colegii noștri spun ca domnul Chicu nu a vorbit nimic și nu a făcut nimic fiindcă ei nu au ascultat ce vorbește Domnul Chicu. Ați văzut și dumneavoastră probabil și toți telespectatori au urmărit ce s-a produs luni în Parlament, doar șuieraturi, doar bătăi în masă, doar strigăte și pe tot parcursul discursului premierului Chicu nimeni din ei nu a ascultat fiindcă nimeni nu era interesat de ce va vorbi domnul Chicu. Toți erau interesați că această moțiune să treacă pentru ca acest Guvern să cadă”, a spus deputata PDM Svetlana Rotundu.



Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:2,57 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău