Deputații au acordat vot de neîncredere conducerii ANRE

  • 13 Martie 2021 09:32
Deputații au acordat vot de neîncredere conducerii ANRE

Deputații au acordat vot de neîncredere conducerii Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) și au cerut demisia Consiliului de Administrație al acesteia. Hotărârea a fost adoptată cu majoritatea voturilor parlamentarilor, prezenți la ședința Parlamentului, aseară, 12 martie, în urma audierilor cu privire la creșterea prețurilor la carburanți. Parlamentul a calificat activitatea conducerii ANRE drept ineficientă, transmite IPN.

În hotărârea Parlamentului se menționează că în perioada de criză pandemică și criză economică, regulatorul național nu a întreprins nicio măsură în vederea prevenirii scumpirii prețurilor la carburanți și nu a avut un rol proactiv în vederea prevenirii creșterii bruște a prețurilor acestora. În plus, există suspiciuni privind încurajarea și susținerea indirectă a înțelegerilor de cartel de pe piață.

Consiliul Concurenței, care s-a autosesizat despre situația de pe piața carburanților și a lansat investigarea înțelegerilor de cartel, va prezenta, în termen de maximum 30 de zile, Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe raportul de investigație și propunerile de redresare a situației, se mai spune în hotărâre.

În ultimile luni, scumpirile la carburanți s-au ținut lanț, ceea ce a trezit îngrijorare în societate, precum și declarații dure din partea actorilor politici de diferite culori.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău