Deputații ar putea rămâne fără asistenți

  • 31 Octombrie 2018 15:50
Deputații ar putea rămâne fără asistenți

Comisia parlamentară pentru politică externă și integrare europeană a aprobat miercuri pentru prima lectură un proiect de lege ce prevede excluderea funcției de asistent în cabinetul deputatului.

Potrivit agenției INFOTAG, proiectul de lege propune substituirea instituției asistentului de deputat prin alocarea unui buget anual oferit deputatului pentru asigurarea activității în exercitarea mandatului. Potrivit autorului, în felul acesta deputatul va avea posibilitatea de a contracta asistenți personali, experți în diverse domenii conform cerințelor și necesităților de activitate în procesul legislativ. 

Deputatul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu, consideră că avantajul noului sistem este flexibilitatea, deoarece deputatul poate să rămână la modelul actual când are un asistent permanent sau să folosească ajutorul unor specialiști, după necesitate.

Membrii Comisiei au remarcat și un alt avantaj al noului sistem - posibilitatea de a angaja voluntari. Acest lucru va conveni și celor care doresc să obțină experiență de lucru în Parlament pentru a menționa acest lucru în CV-ul lor, ca să aibă avantaje în găsirea unui loc de muncă.

Modificările se propun a fi operate în contextul procesului de modernizare a instituțiilor publice, angajament reflectat în Strategia de reformă a administrației publice pentru anii 2016-2020 și în conformitate cu bunele practici și experiența parlamentelor statelor UE.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău