Deputați și copii cu nevoi speciale au confecționat mărțișoare

  • 02 Martie 2023 10:22
Deputați și copii cu nevoi speciale au confecționat mărțișoare

Un atelier de confecționare a mărțișoarelor a fost organizat pe 1 martie la Parlament. Deputații împreună cu copiii și tinerii cu nevoi speciale au confecționat mărțișoare. Micile simboluri ale primăverii vor fi dăruite, pe parcursul lunii martie, oaspeților și vizitatorilor Parlamentului, anunță Serviciul de presă al legislativului.

La atelier au participat copii cu boli genetice rare și autism, beneficiari ai Asociației Obștești „Copiii Ploii” din Chișinău, împreună cu părinții lor  și copii și tineri cu nevoi speciale de la Centrul de zi „Phoenix” din orașul Râșcani. În timpul atelierului ei au discutat despre semnificația mărțișorului și frumoasele tradiții asociate zilei de 1 martie.

„Am confecționat mărțișoare foarte frumoase cu prietenii noștri din diferite raioane ale Moldovei”, a spus deputata Maria Pancu.

„Am reușit să ne bucurăm de timpul minunat petrecut împreună și să legăm prietenii”, a menționat deputata Larisa Novac.

„E un lucru frumos faptul că am reușit să confecționăm mărțișoare împreună și această tradiție trebuie continuată. Vom fi alături de copii și tineri și ei pot apela la noi oricând”, a subliniat deputatul Gheorghe Aghiorghiesei, la încheierea atelierului.

Reprezentanții celor două instituții care oferă servicii persoanelor cu nevoi speciale i-au îndemnat pe parlamentari să lucreze împreună cu asociațiile obștești pentru a aduce o schimbare astfel încât copiii și tinerii să poată beneficia de serviciile de care au nevoie.

Element de patrimoniu cultural imaterial, Mărțișorul a fost înscris de UNESCO, în anul 2017, în Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității în urma candidaturii unui dosar multinațional – Practicile culturale asociate zilei de 1 martie din Republica Moldova, România, Bulgaria și Macedonia de Nord.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
17,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău