Deputați PAS și PPDA: ”Opriți genocidul! Decizia prin care se obligă bugetarii de a ieși la lucru este una penală”

  • 05 Aprilie 19:11
Deputați PAS și PPDA: ”Opriți genocidul! Decizia prin care se obligă bugetarii de a ieși la lucru este una penală”

Deputații din opoziției critică decizia autorităților de a rechema la muncă bugetarii, începând de luni, 6 aprilie.

”Decizia guvernului de a chema de mâine la lucru oamenii angajați la stat, este una iresponsabilă, comportă riscuri imense și are potențial criminal. Suntem în plină pandemie. Toți ei au făcut estimări de zeci de mii de infectați. Și tot ei cheamă bugetarii la lucru. Asta e penal, dacă mă întrebați pe mine”, atenționează deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Dumitru Alaiba, într-un mesaj pe Facebook.

De asemenea, el a criticat atitudinea guvernării față de medici. ”Avem un guvern care a demonstrat că nu e capabil să aibă grijă de medici. I-a trădat trimițându-i în luptă neechipați. Cum au grijă de medici vedem. Chiar vrem să vedem cum vor avea grijă de restul bugetarilor? Haideți să nu le dăm și mai mult de lucru sărmanilor medici - ei și fără asta sunt extenuați. Experiența altor țări sugerează clar - trebuie să stăm acasă. Toți. Inclusiv bugetarii. Asta e cel mai sigur mod să învingem pandemia. Asta, plus testarea masivă”, a subliniat deputatul PAS.

Un apel similar a făcut și deputatul Platformei Demnitate și Adevăr, Dinu Plîngău.

”Opriți genocidul! Decizia de azi prin care se obligă bugetarii de a ieși la lucru este una penală. De mâine bugetarii vor ieși la lucru în condițiile în care conform aceluiași Guvern suntem în perioada de vârf a pandemiei. Chișinăul va fi aglomerat, iar răspunderea pentru toate o va suporta Guvernul care va fi demis nu de opoziție, ci de majoritatea parlamentară care va da toată vina pe situația creată și în spiritul înțelegerilor pe care le au socialiștii cu democrații de a le oferi funcția de prim-ministru. Guvernul uită de răspunderea pe care o poartă nu doar față de majoritatea parlamentară, dar și față de legi și cetățeni, or asumarea unor decizii care pot duce la contaminarea și decesul cetățenilor noștri duc la declanșarea unor dosare penale”, a scris deputatul PPDA, pe pagina sa de Facebook.

Amintim că președintele Igor Dodon a anunțat, după ședința de la Centrul Unic de Comandă, că toți bugetarii revin la muncă, de luni, 6 aprilie, în pofida numărului mare de cazuri noi de infectare cu COVID-19 depistate în fiecare zi pe teritoriul R. Moldova. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
12
Cer acoperit de nori
Umiditate:81 %
Vint:4,6 m/s
Tue
11
Wed
13
Thu
16
Fri
20
Sat
23

Curs oficial BNM 01 Iunie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6051 0.2042
USD 17.6122 -0.0155
RON 4.0465 0.0405
UAH 0.6557 0.0002
RUB 0.2495 0.0009
Arhivă Radio Chișinău