Deputați PAS și PPDA, despre moțiunea de cenzură a PSRM împotriva Guvernului. „E timpul să tragem linie”

  • 08 Noiembrie 2019 16:36
Deputați PAS și PPDA, despre moțiunea de cenzură a PSRM împotriva Guvernului. „E timpul să tragem linie”

Deputatul PPDA, Igor Munteanu și deputatul PAS, Dumitru Alaiba, au venit cu reacții după ce socialiștii au depus astăzi o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Sandu.

Astfel, Dumitru Alaiba a menționat că au fost cinci luni de negocieri și compromisuri timp în care formațiunea pe care o reprezintă a dat diferențele la o parte, nu de dragul guvernării, ci pentru a elibera țara. „Ne-am creat o impresie despre voința reală de a avea o justiție liberă. E timpul să tragem linie”, a declarat deputatul.

El a mai spus că această perioadă îi amintește de anul 2009 și era să mai fie pierduți încă 10 ani dacă nu se insista în legătură cu Legea procuraturii. „Justiția nu se negociază. PSRM să demonstreze că vor un procuror cu adevărat independent. Nu nouă să o demonstreze. Oamenilor. Eu în 2009 nu mă întorc. Acordul coaliției l-au rupt. Dacă vor să demită guvernul și respectiv să arunce țara în anticipate, pentru a bloca eliberarea justiției, nu au decât să o facă. Moldova va fi liberă”, a conchis Dumitru Alaiba.

La rândul său, Igor Munteanu a afirmat că moțiunea de cenzură a PSRM-ului este una minciunoasă, iar Guvernul ar urma să cadă în următoarele zile. „Oricare ar fi motivele care stau în spatele acestei decizii, cei care au inițiat moțiunea de cenzură trebuie să știe că își vor asuma răspunderea pentru perioada de instabilitate și conflicte politice exact în momentul în care guvernul urma să adopte bugetul pe anul 2020, politica fiscală și alte decizii vitale pentru însănătoșirea statului. Ne-am moleșit. Am pierdut timp prețios cu soluții care ar fi trebuit să fie secundare în procesul dezoligarhizării”, a declarat deputatul.

Menționăm că după depunerea moțiunii, Comisia juridică are la dispoziție trei zile pentru a o examina și pentru a convoca ședința Biroului permanent pentru a stabili data dezbaterii acesteia în plenul Parlamentului. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău