Deputata care a spus că Rusia este ținută să nu cadă în abis de Dumnezeu și Stalin, șefă la cultură în Duma de Stat

  • 25 Iulie 2018 15:37
Deputata care a spus că Rusia este ținută să nu cadă în abis de Dumnezeu și Stalin, șefă la cultură în Duma de Stat

O jurnalistă și deputată rusă cunoscută pentru laudele la adresa lui Stalin și ideile sale ultraconservatoare urmează să fie numită la conducerea Comisiei de Cultură din Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului federal rus), a informat miercuri media ruse, citate de AFP, potrivit Agerpres.

Candidatura Elenei Iampolskaia a fost avansată de către partidul Rusia Unită (de guvernământ) și alegerea sa de către deputați în această funcție influentă nu lasă loc de îndoială, în pofida opiniilor împărțite în cercurile culturale din țară.

'Există doar două forțe capabile să mențină Rusia să nu cadă în abis. Prima este Dumnezeu, iar a doua Stalin', a apreciat ea într-un articol din ziarul Izvestia în 2007.

'Naționalismul este răspunsul sufletului și al corpului la eliminarea forțată a frontierelor. La mondializarea spațiului nostru intim și chiar genetic', scria Iampolskaia într-un alt text din 2011.

Jurnalista devenită deputată în 2016, Elena Iampolskaia este, de asemenea, cunoscută pentru susținerea unei controversate legi din 2013 care pedepsește 'propaganda homosexuală în rândul minorilor', o lege care a fost criticată de organizațiile neguvernamentale pentru drepturile omului.

Regizorul rus de teatru Iosif Raihelgauz a denunțat viitoarea numire a Elenei Iampolskaia drept 'monstruoasă', în timp ce alți reprezentanți ai cercurilor culturale, precum scriitorul Zahar Prilepin, au salutat decizia.

Postul de președinte al Comisiei pentru Cultură din Duma rusă a rămas vacant după moartea cineastului Stanislav Govoruhin în luna iunie, amintește AFP. 

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:4,12 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău