Deputat român: Procedura de autorizare a medicilor din R.Moldova trebuie simplificată

  • 11 Octombrie 2019 17:56
Deputat român: Procedura de autorizare a medicilor din R.Moldova trebuie simplificată

Deputatul Daniel Popescu, vicepreședinte al comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor din Parlamentul României, i-a solicitat Ministerului Sănătății de la București simplificarea procedurii de autorizare a medicilor din Republica Moldova.

Potrivit lui, doctorii basarabeni au semnalat faptul că soluționarea dosarelor durează mult timp. Mulți dintre medicii care vin din Republica Moldova au deja oferte de angajare în spitalele din România, dețin și cetățenie română, însă întâmpină greutăți în procesul de obținere a dreptului de muncă.

“Potrivit prevederilor legale în vigoare, cererea de recunoaștere a titlului de medic specialist ar trebui soluționată în maximum 90 de zile de la data înregistrării dosarului complet la Ministerul Sănătății. În realitate, unii medici aplicanți așteaptă o soluție de aproape 1 an. Este regretabil faptul că procedura de autorizare a medicilor specialiști din R. Moldova are un randament atât de scăzut, în condițiile în care nevoia de medici specialiști în spitalele românești este foarte mare.

Solicit Guvernului, prin Ministerul Sănătății, să ia măsuri concrete de dinamizare și eficientizare a acestei proceduri prin simplificări birocratice și prin suplimentarea cu personal, pentru a permite celor dornici să lucreze în România să facă acest lucru în cel mai scurt timp, cu respectarea criteriilor legale și profesionale.” a declarat Daniel Popescu.

Conform datelor Ministerului Sănătății din România, 174 de dosare sunt în curs de soluționare. Din totalul solicitărilor, 6 au primit avizul Colegiului Medicilor din România.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău