Deputat român: Este timpul să transformăm amintirea Unirii în realitate

  • 24 Ianuarie 2018 16:26
Deputat român: Este timpul să transformăm amintirea Unirii în realitate

Președintele executiv al PMP, Eugen Tomac, arată, într-un mesaj postat din Iași, miercuri, pe Facebook, că Unirea Principatelor are pentru el o semnificație aparte, deoarece s-a născut în sudul Basarabiei, care era, în 1859, parte a României condusă de Alexandru Ioan Cuza.

Postarea lui Eugen Tomac este însoțită de o hartă a Principatelor Unite de la 1859, însoțită de mesajul: "Așa a început România să crească, odată cu Unirea de la 1859. Atunci, românii de la Iași și București au decis să aibă un singur domn".

Tomac menționează în mesajul său că Ziua Unirii Principatelor are pentru el o semnificație aparte, în condițiile în care este originar din Basarabia.

"Pentru mine, această dată are o semnificație aparte. Sudul Basarabiei, unde m-am născut eu, era pe atunci parte a României condusă de Alexandru Ioan Cuza. Județele României de la gurile Dunării au fost parte a statului nostru încă de la formarea lui. Este timpul să transformăm amintirea unirii în realitate", transmite președintele executiv al PMP. 

Sursa: Aegerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău