Deputat PAS: Noile modificări la reglementarea prețurilor pentru produsele petroliere vor asigura prețuri mai corecte

  • 11 August 2021 13:17
Deputat PAS: Noile modificări la reglementarea prețurilor pentru produsele petroliere vor asigura prețuri mai corecte

Noile modificări la reglementarea prețurilor pentru produsele petroliere, elaborate de deputații PAS, vor contribui la micșorarea prețurilor, datorită reducerii unor cheltuieli administrative, a declarat astăzi deputatul Vladimir Bolea, unul din autorii proiectului. Potrivit autorilor, noile modificări vor asigura prețuri mai corecte.

Printre principalele modificări propuse este ca ANRE să stabilească zilnic prețul maxim doar la benzina A95 și la motorină. De asemenea, se propune simplificarea condițiilor pentru obținerea licenței de importator de produse petroliere.

Inițiativa a fost criticată anterior de unii experți. Aceștia consideră că ar da mână liberă importatorilor să stabilească tarife exagerate la produsele petroliere nereglementate.

Autorii susțin că inițiativa elaborată este una temporară, urmând să vină cu amendamente mai complexe care să aducă mai multă eficiență și concurență pe piață, dar și să asigure mai multă eficiență în activitatea instituțiilor de stat.

Amintim că, de la 1 iulie, ANRE stabilește din nou prețurile plafon la carburanți, în urma unor modificări legislative adoptate de Parlament în luna aprilie. Noua metodologie a fost reintrodusă pe fundalul scumpirilor în lanț la benzină și motorină, începând cu luna decembrie. Această, însă, a fost criticată de petroliști, dar și de ANRE.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău